Sticky Hoisin Duck Burger

Este unul dintre cei mai buni burgeri pe care i-am mâncat. O rață Pekin, aromatizată cu tot felul de nebunii, cu pielea puțin crocantă, dar în același timp carnea ”lipicioasă”, cu coriandru, ceapă verde, castravete, morcov, ouă și multe alte arome, ingrediente și sosuri care se vor îmbina perfect într-o chiflă de tip brioșă.

Drept urmare l-am rugat pe Paul să îmi spună rețeta, astfel încât să vă puteți bucura de acești burgeri oriunde.

Rețeta asta este diferită față de ce vă pregătesc în bucătăria KIBO. Spre exemplu eu confiez rața timp de 12 ore. Vouă vă propun o rețetă mai ușor și rapid de preparat acasă.

Paul bucătarul șef la Kibo

Ingrediente pentru 2 porții

Burger

  • jumătate de rață (cu tot cu piele)
  • 2 chifle pentru burger
  • 1 legătură de coriandru (frunze proaspete)
  • 3 cepe verzi
  • 1 castravete
  • 1 morcov
  • 2 ouă

Sos

  • 1 lingură de zahăr brun
  • 3 linguri de sos hoisin
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingură oțet de orez
  • 1 lingură de pudră cinci arome (five spice powder)
  • jumătate de lingură de piper alb
  • 1 lingură de ulei de susan
  • 3 căței de usturoi
  • 1 lingură de semințe de susan prăjite

Metodă de preparare

  1. Primul pas este să gătiți rața la cuptor. După ce a stat timp de 20-25 de minute la 190˚C (până devine crocantă), îndepărtați-o, lăsați-o să se răcească puțin și desprindeți carnea de pe oase cu ajutorul a două furculițe. Pielea tăiați-o în fâșii cu un cuțit.
  2. În timp ce rața e la cuptor, vă puteți ocupa de sos. Puneți toate ingredientele pentru sos într-o tigaie mare și fierbeți-le constant la foc mediu.
  3. Adăugați carnea de rață în tigaia cu sos și amestecați până când se omogenizează.
  4. Într-un castron mic, amestecați castravetele, morcovul, ceapa verde și jumătate din frunzele de coriandru tăiate fin.
  5. Gata, montează burgerul: peste jumătatea de chiflă adăugă amestecul de la punctul 4, apoi jumătate din amestecul de rață, peste pune un ou prăjit și niște frunze de coriandru. Închide burgerul cu cealată jumătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Program KIBO by Personal Cook

Mi – Vi: 16:00 – 22:00
S – D: 12:00 – 22:00
L – Ma : închis
Ne găsiți în food park-ul Zazen

 

Personal Cook SRL

CUl: 45800666 | J12/1351/15.03.2022
Banca Transilvania: RO07BTRLRONCRT0CG2065701
Punct de lucru: Strada Frasinului 41, Cluj-Napoca


Copyright © 2022 KIBO - created by Personal Cook. Toate drepturile rezervate.Website by [ The Dwarfs ]