Suntem un popor care apreciază o tocană, mai ales dacă a fiert ore întregi. Mă rog, cred că o tocăniță devine gustoasă doar după ce fierbe ore întregi și, sincer să fiu, după ce stă o zi. Personal simt că e mai gustoasă a 2-a zi.
Am să îți dau rețeta pentru Irish Beef and Guinness Stew, nu fix cea pe care o fac eu la KIBO, pentru că una e să pregătești o mâncare într-o bucătărie profesionistă și alta la un ceaun, în aer liber. Sau pe aragaz în bucătărie. Pe scurt, o rețetă pe care să o poți prepara ușor acasă.
Paul bucătarul șef de la KIBO
Vă ies în jur de 6 porții.
Ingrediente
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 – 1,5kg carne de vită
- 150 – 200g bacon
- 3 morcovi
- 2 tije de țelină
- 3-4 cartofi
- 2 ceape
- 3 căței de usturoi
- 3 linguri de făină albă
- pastă de roșii
- 440ml bere neagră (Guinness)
- 3 rămurele de cimbru
- 2 foi de dafin
Direcții:
- Rumeniți carnea de vită (nu vă grăbiți, rumeniți-o bine.
- Sotați morcovii și celery
- Adăugați pasta de roșii și făina
- Turnați berea. Completați cu apă până umpleți oala. Adăugați file de dafin și cimbru
- Puneți un capac și lăsați să fiarbă la foc mic 2-3 ore bune. Verficați carnea de vită să ”se topească în gură”.