Irish Beef and Guinness Stew

Suntem un popor care apreciază o tocană, mai ales dacă a fiert ore întregi. Mă rog, cred că o tocăniță devine gustoasă doar după ce fierbe ore întregi și, sincer să fiu, după ce stă o zi. Personal simt că e mai gustoasă a 2-a zi.

Am să îți dau rețeta pentru Irish Beef and Guinness Stew, nu fix cea pe care o fac eu la KIBO, pentru că una e să pregătești o mâncare într-o bucătărie profesionistă și alta la un ceaun, în aer liber. Sau pe aragaz în bucătărie. Pe scurt, o rețetă pe care să o poți prepara ușor acasă.

Paul bucătarul șef de la KIBO

Vă ies în jur de 6 porții.

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 – 1,5kg carne de vită
  • 150 – 200g bacon
  • 3 morcovi
  • 2 tije de țelină
  • 3-4 cartofi
  • 2 ceape
  • 3 căței de usturoi
  • 3 linguri de făină albă
  • pastă de roșii
  • 440ml bere neagră (Guinness)
  • 3 rămurele de cimbru
  • 2 foi de dafin

Direcții:

  1. Rumeniți carnea de vită (nu vă grăbiți, rumeniți-o bine.
  2. Sotați morcovii și celery
  3. Adăugați pasta de roșii și făina
  4. Turnați berea. Completați cu apă până umpleți oala. Adăugați file de dafin și cimbru
  5. Puneți un capac și lăsați să fiarbă la foc mic 2-3 ore bune. Verficați carnea de vită să ”se topească în gură”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Program

M – V : 16:00 – 22:00
S – D : 12:00 – 22:00

 

Adresă

Suntem la Zazen
Strada Frasinului 41, Cluj-Napoca

Copyright © 2022 KIBO - created by Personal Cook. Toate drepturile rezervate.Website by [ The Dwarfs ]