Mexican Flavours @ Zazen

💃 Ariba! Ariba! În weekend-ul 21-23 octombrie se lasă cu 🇲🇽 fiesta mexicana la Zazen.

Pregătim cu această ocazie un chilli con carne de stă mâța-n coadă. Jurăm pe roșu! Efectiv e next level! E o rețetă îmbogățită cu unt de arahide, pudră de espresso și ciocolată neagră.

Rezervă o masă și hai în cel mai hip loc din Cluj, poienița KIBO, să mănânci next level chilli con carne

Rețetă chilli con carne next level:

Ingrediente

  • 2 ardei iuți (uscați)
  • 2 linguri de piper negru (boabe)
  • 2 linguri de semințe de chimen
  • 2 linguri de semințe de coriandru
  • 2 linguri de boia afumată
  • 1 lingură de oregano uscat
  • 3 linguri de ulei
  • 1 ½ kg de carne pentru friptură, tăiată în cuburi de 4 cm
  • 2 cepe, tocate mărunt
  • 6 căței de usturoi, tocați
  • 2 linguri piure de roșii
  • 1 lingură unt de arahide
  • ½ linguriță de pudră espresso
  • 2 linguri oțet de mere
  • 1 L supă de vită
  • 2 foi de dafin
  • 1 de baton de scorțișoară
  • 2 linguri de griș
  • 25 g ciocolată neagră (70-80%)
  • 400g de fasole (la cutie, scursă)

Metodă

Pasul 1: Încinge cuptorul la 140C. La foc mare, prăjiți ardeii iuți, întregi pe toate părțile până când îi simțiți mirosul de gătit, apoi scoateți și lăsați deoparte. Țineți tigaia pe foc și prăjiți boabele de piper, semințele de chimen și semințele de coriandru până când încep să își schimbe culoarea, apoi măcinați până devin pudră folosind un pistil și un mojar. Amestecați cu boia afumată și oregano, apoi lăsați deoparte.
Pasul 2: Puneți oala pe foc, adăugați jumătate din ulei și încălziți până strălucește. Prăjiți carnea de vită în loturi, adăugând mai mult ulei dacă este necesar, până se rumenește pe toate părțile, apoi lăsați-o deoparte. Prăjiți ceapa în tigaie la foc mic timp de aproximativ 8 minute până când se înmoaie și devine aurie, apoi adăugați usturoiul și gătiți încă 1 minut. Adăugați în tigaie carnea cu tot cu sucurile pe care le lasă, amestecul de condimente, piureul de roșii, untul de arahide și cafeaua și gătiți timp de 2-3 minute, amestecând pentru a acoperi carnea până când totul devine gros și moale, apoi turnați oțetul și supa.

Pasul 3: Adăugați ardeii iuți, prăjiți, în oală, împreună cu foile de dafin, scorțișoara și puțină sare. Aduceți la fiert și amestecați bine, apoi acoperiți cu capac și gătiți la cuptor timp de 3 ore, amestecând din când în când, până când carnea este foarte fragedă, dar nu se destramă. Scoateți oala din cuptor, puneți la loc pe aragaz și scoateți capacul. Fierbeți sosul timp de 5 minute, apoi adăugați făina de griș și fierbeți încă 2-3 minute. Radeți fin deasupra ciocolata, amestecați cu fasolea și mai fierbeți încă un minut. Scoateți ardeii iuți, apoi lăsați totul să se odihnească timp de cel puțin 15 minute.

Pasul 4: Bucurați-vă de cel mai bun chilli con carne împreună cu 8 prieteni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Program KIBO by Personal Cook

V : 16:00 – 22:00
S – D : 12:00 – 22:00
L – j : închis
Ne găsiți în food park-ul Zazen

 

Personal Cook SRL

CUl: 45800666 | J12/1351/15.03.2022
Banca Transilvania: RO07BTRLRONCRT0CG2065701
Punct de lucru: Strada Frasinului 41, Cluj-Napoca


Copyright © 2022 KIBO - created by Personal Cook. Toate drepturile rezervate.Website by [ The Dwarfs ]