Potrivit legendei, combinația de pâine de secară, pastramă de vită, brânză elvețiană și varză murată a fost concepută în 1925 pentru a hrăni participanții unui joc de poker, de la hotelul Blackstone din centrul orașului Omaha, de către un localnic, proprietar de băcănie, Reuben Kulakofsky.
Charles Schimmel, proprietarul hotelului, a fost atât de încântat de acest sandviș, încât l-a introdus în meniul restaurantului hotelului, numindu-l după inventatorul acestuia.
Fern Snider, o chelneriță care a lucrat o singură dată pe această poziție la Blackstone, a participat cu sandwich-ul Reuben într-o competiție națională de sandvici în 1956. Competiție pe care a și câștigat-o.
Variații ale sandvișului Reuben:
- Montreal Reuben (în loc de pastramă se folosește Montreal-style smoked mea
- Thousand Island dressing
- Walleye Reuben (în loc de pastramă se folosește pește de apă dulce)
- Grouper Reuben (vedeta este peștele din familia Grouper)
- Reuben egg rolls (exact, se pun și ouă fierte întregi – în stilul Irish egg rolls)
- Rachel sandwich (pastramă de curcan și în loc de varză murată se folosește salată coleslaw)
- Vegetarian / vegan (fix cum îi spune numele :P)
- KIBO (nu vă spunem ce e schimbat, vă invităm să descoperiți voi)