Nu, nu suntem fani TikTok, nici măcar nu avem cont. Dar suntem fani cartofi. Și cum suntem gurmanzi, normal că a ajuns și la noi în bulă video-ul cu rețeta pregătită de Poppy O’Toole. O găsiți și sub denumirea thousand layer potatoes.
Noi vă așteptăm la KIBO să îi încercați, alături de un draft de bere Kozel. Dar, dacă vreți să-i pregătiți acasă, vă dăm mai jos rețeta.
KIBO by Personal Cook | Strada Frasinului 41, Cluj-Napoca
Ingrediente
- 5-6 cartofi albi
- cristale de sare
- grăsime de rață, porc sau vită (ce aveți sau ce vă doriți)
- ulei de floarea soarelui
Direcții
- Tăiați cartofii în felii extrem de subțiri
- Amestecați cartofii cu grăsimea.
- Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, clădiți straturi cât mai compacte de cartofi.
- Acoperiți tava cu hârtie de copt și puneți-o în cuptorul preîncălzit la 120℃, timp de 3 ore.
- După ce îi scoateți de la cuptor, puneți o greutate peste ei și lăsați-i în frigider vreo 12 ore.
- Prăjiți-i în ulei timp de 3-5 minute.